Oplossingen

Plugs

Zonnepanelen zijn en blijven één van de beste investeringen

Lange levensduur en korte terugverdientijd

Waarom kiezen voor een PV-installatie? Zonnepanelen en batterijen zijn nog nooit zo efficiënt geweest en met de stijgende energieprijzen zal dat uw factuur sterk laten dalen. Meeste installaties gaan wel tot 25 jaar mee en zijn onderhoudsvrij. Vrijwel meeste woningen genieten van het voordelige 6% BTW tarief. En dankzij de premies van de Vlaamse Overheid blijven ze rendabel.

Hieronder vindt u meer uitleg terug over de oplossingen die wij bieden.

PERC technologie

Naast conventionele zonnepaneeltechnologiën biedt MI-COM ook zonnepanelen met nieuwe innovatieve teechnologie aan, zoals PERC.

PERC staat voor Passivated Emitter Rear Cell en heeft van buitenaf geen zichtbaar verschil tegenover conventionele zonnecellen. De extra PERC aluminium laag binnenin zorgt er echter voor dat elektronen aan de achterkant van de cel niet kunnen ontsnappen. De lichtgolven die nog geen elektrische ladingen hebben gecreëerd, worden teruggevoerd naar het zonnecel. Het efficiëntie verhogende effect is met name merkbaar in slechtere lichtomstandigheden, bijvoorbeeld in de schemering, en kan onder normale testomstandigheden een prestatiewinst tot 10 Wp opleveren. 

Bifacial technologie

Bifacial zonneceltechnologie is één van de recentste ontwikkelingen binnen de zonnepanelenmarkt. 

Bifacial zonnecellen maken het mogelijk om lichtgolven vast te houden en om te zetten in elektriciteit, ongeacht welke zijde van de zonnemodule bestraald wordt. Een transparante achterlaag en speciale zonnecellen die licht van beide zijden kunnen omzetten, leveren een extra stroomopwekking van 5 tot 30 procent van het normale vermogen.

Half-cell/Half-cut technologie

Een voordeel van het splitsen van het paneel in een bovenste en een onderste helft met aparte stromen, is dat schaduw op één van deze helften geen invloed heeft op de andere helft. Bij een gewoon paneel verdelen de by-pass diodes het zonnepaneel in 3 of meer relatief onafhankelijke gedeelten in de lengterichting. Als er echter schaduw valt over de hele onderzijde van het paneel, dan heeft het hele paneel daar last van. Bij deze Half-cell panelen zou de bovenste helft nog volop kunnen meedraaien, al produceert het paneel (en daarmee de hele string waar het paneel deel van uitmaakt) nog maar half zoveel stroom. 

Omvormer-systemen met power optimizers

Bij een installatie met veel obstakels, schaduwen en oppervlaktes is het zeer aangeraden om te gaan voor een robuust-omvormer systeem mét power optimizers, zoal bijvoorbeeld een Solaredge systeem.

 

Power optimizers maximaliseren de productie van zonne-energie van elk paneel afzonderlijk en verminderen daardoor vermogensverliezen. Als een afzonderlijk paneel slecht presteert, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen in die string. Zo’n systeem biedt verder ook een meer geavanceerde monitoring, die de prestaties van elk individueel zonnepaneel volgt en rapporteert, en uitzonderlijke veiligheidsfuncties. 

EV Charging

Overweegt u het aankoop van elektrische of hybride wagen? Of heeft u er al misschien één thuis. Met het oog op een nog duurzamere toekomst kunt u misschien nu al kiezen voor een omvormer met EV charging module om uw wagen thuis snel op te laden.

 

Met geïntegreerde EV-oplader kunnen huiseigenaren hun elektrische auto (EV) direct met zonne-energie opladen wat betekent dat ze het verbruik van duurzame energie kunnen maximaliseren en hun elektriciteitskosten verlagen. De omvormer met geïntegreerde EV-oplader levert aanzienlijke kostenbesparingen op met betrekking tot apparatuur en installatie, en is volledig geïntegreerd in de monitoringsystemen van de omvormer.

Thuisbatterij

Thuisbatterijen hebben als doel om tijdelijk het overschot aan opgewekte zonne-energie op te slaan en daarmee te voorkomen dat deze energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Deze opgeslagen energie kan dan op een later tijdstip op dezelfde dag worden gebruikt zodat de accu weer leeg is voordat het PV-systeem de batterij weer oplaadt. De dag erna zal deze cyclus zich herhalen. Thuisbatterijen bieden een uitkomst wanneer het terugleveren van energie aan het net niet wenselijk is. De premies aangeboden door de Vlaamse Overheid maken een thuisbatterij uiterst interessant.

Vermogen

Elke zonnepaneel wordt ontworpen om vermogen op te wekken en energie af te staan. Het vermogen wat het zonnepaneel kan opwekken wordt weergegeven in Wp (Wattpiek).
Wattpiek wil zeggen het vermogen wat wordt opgewekt onder ideale omstandigheden. Aangezien de omstandigheden bijna nooit ideaal zijn kan je niet precies uit gaan van het vermogen aangegeven in Wp.
Behalve de omstandigheden die zorgen voor een lager Wp, kunnen ook productie afwijkingen zorgen voor een lager Wp. De fabrikant van het zonnepaneel zet bij de zonnepanelen eigenschappen het percentage wat maximaal kan afwijken.

Rendement

Een zonnecel in een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Het rendement heet de zonnepaneel efficiency.
Hoe hoger het rendement dat wordt aangegeven in de zonnepaneel eigenschappen des te meer elektriciteit je uit één zonnepaneel haalt. Zonnepanelen met het hoogste rendement liggen qua prijs vaak hoger dan de andere soorten zonnepanelen.
Maar door zonnepanelen aan te schaffen met een hoog rendement heeft u uiteindelijk ook minder zonnepanelen nodig.